П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниПотік біженців за кордон зменшується

Потік біженців за кордон зменшується

Этот материал также доступен на русском языке
У Державній прикордонній службі розповіли, яка ситуація на західних кордонах

Минулої доби, 21 березня, західні кордони України з ЄС та Молдовою перетнули понад 59 тисяч осіб та понад 11 тисяч транспортних засобів. Дані свідчать, що пасажиропотік на західній ділянці кордону зменшується. Про це повідомляє Держприкордонслужба.

“За минулу добу з України виїхали понад 42 тисячі людей. 29 тисяч із них перетнули кордон на українсько-польській ділянці. Наразі майже за всіма напрямками відсутні черги пішоходів та транспортних засобів. Нагадуємо, що для перетину кордону в ЄС можна вибрати пункти пропуску на кордоні з Угорщиною, Словаччиною, Румунією та Республікою Молдова”, – йдеться у повідомленні.

В Україну за минулу добу прибули майже 17 тисяч людей. Близько 14 тисяч із них – українці, переважна більшість з яких – чоловіки. Загалом із початку відкритої збройної агресії в Україну повернулося близько 355 тисяч наших земляків.

Зазначається, що всі пункти пропуску на західному кордоні (крім пункту “Дзвінкове”) працюють у цілодобовому режимі.

Окрім оформлення людей та транспорту, прикордонники спільно з митниками здійснюють перепустку гуманітарної допомоги для української армії та наших співвітчизників. Минулої доби на західних кордонах було оформлено понад 600 транспортних засобів з гуманітарними вантажами.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні