Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіУкраїнці, які вимушено залишили свої домівки, отримають допомогу на проживання, - Шмигаль

Українці, які вимушено залишили свої домівки, отримають допомогу на проживання, – Шмигаль

Этот материал также доступен на русском языке
Люди, які вимушено залишили свої будинки через активні бойові дії, отримають фінансову підтримку.

Допомогу на проживання нададуть у розмірі 3000 грн на кожну дитину чи людину з інвалідністю, та у розмірі 2000 грн — на кожного іншого українця.

Про це у своєму відеозверненні заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Уряд виплатить кожному переселенцю мінімальну грошову щомісячну допомогу у сумі 2 тис. гривень. Просто через “Дію” на картку банку, без зайвих паперів, бюрократії всім, хто переїхав із районів активних бойових дій”, – сказав він.

За його словами, також 3 тис. грн будуть виплачені на кожну дитину або людину з інвалідністю, яка вимушено переїхала у безпечніше місце.

Хто отримає допомогу?

Допомогу отримають люди, які переїхали з тимчасово окупованої території Криму, а також з територій активних бойових дій та отримали довідку про перебування на обліку внутрішньо переміщених осіб.

Допомога автоматично, без додаткового обігу, отримають також внутрішньо переміщені особи, які на 1 березня 2022 року отримували щомісячну адресну допомогу для покриття витрат на проживання, у тому числі на оплату ЖКГ.

Люди, які стали переселенцями вдруге, також отримають допомогу на проживання. Йдеться про тих, хто у 2014 році був змушений покинути тимчасово анексований Крим або тимчасово окуповані території Донбасу.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні