Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіУ Мінекономіки повідомили, чи виплачуватимуть українцям допомогу з безробіття у воєнний час

У Мінекономіки повідомили, чи виплачуватимуть українцям допомогу з безробіття у воєнний час

Этот материал также доступен на русском языке
Кабінет Міністрів ухвалив постанову, якою визначив порядок реєстрації безробітних, нарахування та виплату допомоги по безробіттю під час війни.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економіки у Телеграмі .

Можна подати заяву через “Дію”

Громадяни можуть скласти заяву про надання статусу безробітного, призначення допомоги або припинення реєстрації за допомогою порталу або мобільного додатка “Дія” та електронних сервісів Державної служби зайнятості.

“Війна призвела до закриття низки підприємств та зупинення роботи бізнесу. Це спровокувало хвилю безробіття, яке посилилося масовим переміщенням людей у західні регіони держави. Тому одне із пріоритетних завдань – забезпечення роботою всіх, хто хоче працювати. Для цього центри зайнятості в тилу переводяться в режим посиленої роботи, щоб мати можливість опрацювати звернення людей та запропонувати їм прийнятні варіанти працевлаштування, яких потребує держава під час війни”, – розповів заступник міністра економіки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Ігор Дядюр.

Як виплачуватимуть гроші?

Він додав, що допомога з безробіття виплачуватиметься після реєстрації через портал або додаток “Дія” або електронні сервіси служби зайнятості. В областях, де центри зайнятості не можуть забезпечити фінансування допомоги, перерахування коштів здійснюватиметься АТ Ощадбанк на банківський рахунок заявника або шляхом переказу через міжнародну платіжну систему My Transfer.

Постанова уряду також передбачає припинення реєстрації безробітного у центрі зайнятості у разі відмови від виконання громадсько-корисних робіт. Тому не працевлаштовані українці, які отримують державну допомогу, зобов’язані брати участь у таких роботах на вимогу військового командування чи органів місцевого самоврядування.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні