П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНове в законодавствіВ Україні запровадили нове покарання для підприємців

В Україні запровадили нове покарання для підприємців

Этот материал также доступен на русском языке
Українським підприємцям, які відмовляються приймати до розрахунку картки, загрожує штраф.

Про це повідомляє “Апостроф”, посилаючись на Закон №2120.

У цьому документі запроваджується окремий штраф за відмову громадянам в оплаті за товари картками. Він вносить зміни до Податкового кодексу та інших законодавчих актів, що стосуються дії норм на період дії воєнного стану.

Відповідно до змін, податківці мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення у справах про адмінправопорушення, скоєні, зокрема, за ст. 163 прим. 15 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

“Статтею 163 прим. 15 КУпАП визначено, що порушення порядку проведення готівкових розрахунків за товари (послуги), у тому числі перевищення граничних сум готівкових розрахунків, недотримання встановлених законодавством вимог щодо забезпечення можливості розрахунків за товари (послуги) з використанням електронних платіжних засобів – тягне за собою накладення штрафу фізична особа – підприємця, посадових осіб юридичної особи від ста до двохсот неоподатковуваним мінімумом доходів громадян”, – йдеться у документі.

Таким чином, адмінштраф за відмову приймати розрахунок карткою для “ФОПів” та посадових осіб підприємств становитиме від 1,7 тисяч до 3,4 тисяч гривень.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні