Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЧи вистачить Україні цукру - експерти прояснили ситуацію

Чи вистачить Україні цукру – експерти прояснили ситуацію

Этот материал также доступен на русском языке
Експерти розповіли, чи вистачить Україні цукру? Буквально початку війни у ​​багатьох магазинах спостерігається дефіцит цукру. У перші дні через підвищений попит ціни злетіли на рекордний рівень, що буде далі, чи в Україні вистачить цукру?

Генеральний директор асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” Роман Сластьон повідомив, що з цукром в Україні все гаразд і найближчим часом має розпочатися посівна цукрового буряку.

Про це він повідомив у ефірі інформаційного телемарафону.

“Із цукром у нас все  гаразд. Сільгоспвиробники найближчим часом приступатимуть до посіву цукрових буряків, тому в Україні проблем із продовольством точно немає і навіть якщо ми не зможемо нормально посіятися. Наразі оцінки є такі, що до 30% території, де збиралися сіяти, перебувають у зоні ризику. Отже, можливо, там посів не буде проведений, на решті території все йде більш-менш, і в планах у всіх сільськогосподарських виробників, фермери мають твердий посів”, – розповів Сластьон.

“В Україні, дійсно, цукру достатньо, тому що ми торік мали непоганий урожай, і наші цукровари, незважаючи на проблеми, які та сама Росія нам створювала в плані дорожнечі природного газу на виробництво, забезпечили країну достатнім річним обсягом. По Росії, вони дійсно мають певний ефект паніки і, зокрема, паніка є і в інших державах, які купували цукор з Росії», – зазначив експерт.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що в Україні будуть карати за безпідставне підвищення цін.

Нове на сайті