Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНове в законодавствіЗ 1 квітня справи у судах будуть розподілятися за новими правилами

З 1 квітня справи у судах будуть розподілятися за новими правилами

Этот материал также доступен на русском языке
ДСА України повідомляє про початок авторозподілу судових справ за новими правилами з 1 квітня 2022 року.

Адміністратором автоматизованої системи діловодства суду завершено роботи з доопрацьовання комп’ютерних програм «Д-3» та «ДСС» для можливості здійснення автоматизованого розподілу судових справ за новими правилами, затвердженими Вищою радою правосуддя в Положеенні про ЄСІТС.

Державна судова адміністрація України рекомендує судам розпочати авторозподіл судових справ за новими правилами з 1 квітня 2022 року.

Відповідні рекомендації напередодні доведено до судів листом ДСА України.

Раніше Державна судова адміністрація України повідомляла про відтермінування з 15 березня 2022 року запровадження нових правил автоматизованого розподілу справ.

У ДСА України зазначили, що відтермінування було викликане необхідністю доопрацюванням комп’ютерних програм «Д-3» та КП «ДСС» адміністратором Автоматизованої системи діловодства суду (Державним підприємством «Інформаційні судові системи»), через початок збройної агресії та війни росії проти України. Саме збройна агресія стала обставиною, через яку виникли додаткові строки для тестування, інсталяції розроблених поновлень, а також апробації судами запроваджених змін.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні