П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВторгнення Росії: у яких українських містах та селах точаться жорстокі бої

Вторгнення Росії: у яких українських містах та селах точаться жорстокі бої

Этот материал также доступен на русском языке
Іде двадцять четверта доба героїчного протистояння Українського народу російському військовому вторгненню. Російські окупаційні війська намагаються продовжувати стратегічну наступальну операцію проти України.

Головних завдань розгрому угруповань Збройних Сил України, оточення Києва, виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей та встановлення контролю за лівобережною частиною України не виконано.

Частково ворогом досягнуто мети на Донецькому напрямку. Противника зупинено у напрямку Миколаєва. Ворог продовжує завдання ракетно-бомбових ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури із застосуванням високоточної, за заявами Росії, зброї та некерованих авіаційних бомб.

З початку бойових дій противник завдав 291 ракетного удару, застосовано 459 ракет наземного, морського та повітряного базування, провів 1403 авіаційні нальоти.

Основними наземними цілями російських загарбників стали українські міста та села, а саме об’єкти виробничої інфраструктури, школи, лікарні, національні історичні та релігійні святині, густонаселені житлові квартали.

Волинський та Поліський напрямок

На Волинському напрямі суттєвих змін не сталося.

На Поліському напрямку окремі підрозділи окупантів займають оборону в районах населених пунктів Поліське, Кропивня, Захарівка, Олива, Жовтневе, Озерщина, Липівка, Копилов, Мотижин, Бузова, Гореничі, Буча, Демидів.

У районі на північний захід від Чорнобиля загарбники розгорнули тиловий район угруповання військ Східного військового округу. У ході ведення бойових дій противник продовжує зазнавати значних втрат в особовому складі та техніці. Для прийому поранених військовослужбовців окупаційних військ використовується мережа закладів охорони здоров’я міста Гомель та Гомельської області республіки Білорусь.

Переважно для надання медичної допомоги окупантам використовуються лікарні з операційними відділеннями. Планові операції для цивільного населення не провадяться.

Для поповнення втрат угруповання Східного військового округу на територію республіки Білорусь перекинуто окремі підрозділи 155-ї окремої бригади морської піхоти (Владивосток) та 40-ї окремої бригади морської піхоти (Петропавловськ-Камчатський).

Сіверський напрямок

На Сіверському напрямку ворог силами окремих підрозділів Центрального військового округу намагається діяти у районах населених пунктів Любеч, Славутич, Ковпіта, Золотинка, Мена, Ніжин, Браниця, Калита, Богданівка, Лукаші, Ромни, Недригайлів. Активних наступальних дій не робив.

Триває часткове блокування міста Чернігова, ворог здійснює артилерійські обстріли густонаселених районів. Силами трьох бригад намагається утримувати оборонні позиції у районах населених пунктів Любеч, Михайло-Коцюбинське, Якубівка, Шестовиця, Золотинка, Ягідне, Лукашівка, Кисельівка.

Істотних змін у складі та характері дій ворога не відзначено. У напрямку Бровари загарбник діє до трьох бригад. Намагається контролювати кордон у районах населених пунктів Марківці, Заворичі, Рудня, Богданівка, Залісся, Михайлівка, Перемога, Рудницьке, Великий Круполь, Малий Круполь, Петрівка. Активних дій війська окупантів не проводили.

Противник не відмовляється від проведення наступальних дій до Києва та намагається здійснити перегрупування бойових підрозділів.

Слобожанський напрямок

На Слобожанському напрямі певними силами Західного військового округу активних наступальних дій не проводив.

За направленням на Суми та Охтирку підрозділи зі складу 1-ї танкової армії противника активних наступальних дій не ведуть, зосереджують зусилля на блокуванні міста Суми. Ворог намагається здійснити підготовку до наступальних дій у напрямку населених пунктів Тростянець, Охтирка, Полтава, частиною сил – на Прилуки та Київ.

У районі Харкова підрозділи зі складу 6 загальновійськової армії та північного флоту активних дій не проводили. Основні зусилля окупантів зосереджувалися на блокуванні міста Харкова, знищенні його цивільної інфраструктури та розвідці позицій Збройних Сил України. Зафіксовано проведення повітряної розвідки з використанням БПЛА Орлан-10.

У напрямку Ізюма ворог намагається діяти в районах населених пунктів Балаклія, Гусарівка, Волобуївка, Петрівське, Протопопівка, Савинці, Веселе, Ізюм, Сніжківка, Топільське, Бахтин, Капітолівка.

Активні наступальні дії не відзначені, здійснюється перегрупування та логістичне забезпечення військ. Ворог завдав ракетно-бомбових ударів по позиціях Збройних Сил України в районі Кам’янки. На Донецькому напрямку певним складом сил ворог діє в районах населених пунктів Борова, Терни, Новокраснянка, Первомайськ, Горлівка, Пантелеймонівка, Ясинувата, Донецьк, Оленівка, Новотроїцьке, Ольгинка, Володимирівка, Микільське, Павлівка, Пречистівка.

На Луганському напрямку противник намагався продовжити наступальні дії на певних напрямках та діє в районах населених пунктів Терни, Червонопопівка, на околицях Рубіжного, Кудряшівки, Пудрівки, Осколонівки, Бобрового, Жолобка, Молодіжного, Новоолександрівки, Попасної, Троїцького, Ширак Озерянівка. Намагаються вести штурмові дії та вогневі нальоти на переважній більшості напрямків. Основні зусилля зосереджені на спробах захопити населені пункти Сєвєродонецьк, Рубіжне, Попасна. У районах населених пунктів Сиротине та Метелкіно робив авіаційні удари по цивільних об’єктах.

У напрямку на Сєвєродонецьк ворог зробив спробу проведення наступальних дій, успіху не мав, зазнав значних втрат і відступив. У районі Рубіжного, за підтримки артилерії, продовжує закріплюватися у західних та північно-західних частинах міста, здійснив перегрупування, успіху не має.

На напрямі Первомайськ, Лисичанськ намагається надавати вогневий вплив на наші війська з метою стримування дій підрозділів Збройних Сил України. Веде штурмові дії та вогневі нальоти у більшості напрямків. Основні зусилля зосереджені на захопленні міста Вугледар та міста-героя Маріуполя.

Приазовський напрямок

На Приазовському напрямку противник протягом доби активних наступальних дій не проводив, обстрілював позиції наших військ у районах Гуляйполі, Степногорську та Оріхів з використанням мінометів, ствольної артилерії та РСЗВ. Здійснює перегрупування з метою запобігання прориву наших військ у напрямку Маріуполя.

Південнобузький напрямок

На Південнобузькому напрямку ворог діє в районах населених пунктів Правдине, Петрівське, Новогригорівка, Новомиколаївка, Червоне, Грейгове, Михайло-Ларині, Інгулка, Христофорівка, Мар’янівка, Новоолександрівка, Партизанське, Снігурівка, Калинівське, Новомосковськ. Активних наступальних дій не веде, провадить перегрупування, розгортання резервів, поповнення боєприпасів.

У напрямку Кривого Рогу зупинено та закріплюється в районах населених пунктів Красновка, Пригір’я, Заградівка, Архангельське, Княжівка, Високопілля, Мала Шестерня, Петрівка, Нововоронцовка та намагається здійснити підготовку до наступальних дій.

На окремих напрямках супротивник здійснював переміщення з метою виведення пошкодженої техніки та не підлягаючих відновленню підрозділів. Українські захисники та захисниці продовжують стримувати ворога, демонструючи мужність та героїзм! Разом переможемо! Слава Україні!

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що у США назвали наступний тиждень війни переломним.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні