Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедія5 круп, які стануть у нагоді під час війни: які каші не...

5 круп, які стануть у нагоді під час війни: які каші не потрібно варити

Этот материал также доступен на русском языке
У багатьох містах і селищах з військових дій, що ведуться, виходять з ладу комунікації.

Без газу та електрики важко приготувати їжу, але є варіанти, що не вимагають термічної обробки. Розкажемо вам, які крупи можна готувати та вживати без варіння.

Гречка

Варити коричневу гречку не обов’язково: її можна просто залити водою навіть кімнатної температури. У пропорції 1:2 залити крупу чистою водою і дочекатися, поки вона набухне. Гречка має стояти у воді 5-8 годин, після чого стає придатною для вживання.

Ячна крупа

Ячка – це каша із подрібненого ячменю. Якщо немає можливості її зварити, залийте окропом у пропорції 1:2 і дайте настоятися не менше 2 годин. Чим більший розмір подрібненого ячменю, тим довше заварюватиметься каша.

Кускус

Цю дрібну крупу не потрібно варити: достатньо залити окропом і залишити під кришкою на 15 хвилин.

Перлівка

Перлову крупу теж можна готувати без варіння, але це займе більше часу. Залийте кашу теплою або гарячою водою у співвідношенні 1:3 та залиште на 24 години доходити.

Геркулес

Геркулес – каша з вівсяних пластівців. Варити її не потрібно, достатньо залити окропом і вже через 15-20 хвилин вона готова до вживання.

………………….

Крім води, гарячої або холодної, майже всі ці крупи можна на ніч або вдень залити кисломолочним продуктом: ряженкою, кефіром, айряном, розведеною сметаною. На склянку береться 2 ст. крупи та доливається молочним продуктом.

Нове на сайті