Середа, 1 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЗеленський зазначив у зверненні до Бундестагу санкції та затягування вступу України до...

Зеленський зазначив у зверненні до Бундестагу санкції та затягування вступу України до ЄС

Этот материал также доступен на русском языке
Президент Володимир Зеленський у четвер, 17 березня, звернувся до німецького Бундестагу.

Зокрема, він зачепив тему санкцій, які Німеччина відмовилася вводити. Про це повідомляють УН.

“Нам складно вистояти без вашої допомоги. Важко боронити Україну, Європу. Без того, що ви можете зробити. Зробити, щоб не озиратися ще після цієї війни. Після зруйнованого Харкова… Вдруге. За 80 років. Після розбомблених Чернігова, Сум та Донбасу. Другий раз. За 80 років. Після закатованих та вбитих тисяч людей. Другий раз. За 80 років. Бо що ж тоді історична відповідальність? Яка ще не була спокутувана перед Українським народом за те, що було 80 років тому. І зараз – щоб не з’явилася нова. За новою стіною. Яка знову вимагатиме спокути”, – сказав Зеленський.

Зеленський також наголосив, що повільність Німеччини у питанні вступу України до Європейського союзу німці вважають політикою, а насправді це “камені для нової стіни”.

Говорячи про стіну, Зеленський проводить паралелі з Берлінською стіною. Глава держави, крім іншого, згадав прохання України про превентивні санкції щодо Росії, які Німеччина відмовилася запроваджувати, оскільки хотіла продовжувати торгівлю з РФ.

“Коли ми просили про превентивні санкції – такі, щоб агресор відчув, що ви – сила, ми бачили затягування. Ми відчули опір. Ми зрозуміли, що ви хочете продовжувати торгівлю з Росією. І зараз торгові маршрути між вами та державою, яка знову принесла Європу жорстоку війну – це колючий дріт над стіною. Над новою стіною, що розділяє Європу”, – сказав Зеленський.

Як відомо, у середу, 16 березня, Володимир Зеленський звернувся до двох палат Конгресу США.

Раніше Шольц заявив, що Німеччина не відмовлятиметься від російських енергоресурсів і висловилася проти безпольотної зони над Україною. Натомість він підкреслює ефективність введених проти Росії санкцій.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні