Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУкраїна отримала 150 тонн гумдопомоги від ВООЗ від початку війни

Україна отримала 150 тонн гумдопомоги від ВООЗ від початку війни

Этот материал также доступен на русском языке
Україна отримала 150 тонн гумдопомоги від ВООЗ з початку війни, – МОЗ Україна одержала понад 150 тонн гуманітарної допомоги від Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) від початку війни.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства охорони здоров’я.

“З початку російського вторгнення Україна отримала понад 150 тонн гуманітарної допомоги від Всесвітньої організації охорони здоров’я. Наразі вантажі з ліками, медвиробами та обладнанням розвезено до регіонів активних бойових дій та прифронтових областей”, – йдеться у ньому.

Згідно з повідомленням, у рамках першої серії допомоги в Україну надійшло 36 тонн важливих медичних товарів, що розподіляються між українськими закладами охорони здоров’я.

Також у рамках цієї допомоги до столиці було доставлено 600 доз протиправцевого анатоксину.

“Минулого тижня від ВООЗ прибули до Києва 10 тонн наборів для лікування травм та невідкладної хірургії, а також два апарати для штучної вентиляції легень. Львівська область у свою чергу отримала 14 тонн травматологічних наборів та критично необхідних ліків для надання первинної медико-санітарної допомоги” , – йдеться у повідомленні.

Крім того, Всесвітня організація охорони здоров’я надала 9 причетним до лінії фронту регіонам України партії вантажів, кожен з яких розрахований на покриття потреб 150 пацієнтів із травмами та 15 000 пацієнтів первинної медичної допомоги протягом трьох місяців.

Такі ж вантажі вже прямують у Харків, Суми, Дніпро, Херсон, Маріуполь, Миколаїв, Житомир, Запоріжжя та Черкаси.

Гумпомощ приходить в Україну за полегшеним режимом. Так, 2 березня Кабінет Міністрів спростив ввезення гуманітарної допомоги до країни. Було скасовано митний контроль для провезення через кордон подібних вантажів та майна.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні