Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЗ початку війни евакуйовано понад дві тисячі дітей із вразливих категорій, -...

З початку війни евакуйовано понад дві тисячі дітей із вразливих категорій, – Мінсоцполітики

Этот материал также доступен на русском языке
Через вторгнення Росії багато українців змушені були залишити свої будинки у пошуках притулку. У міністерстві соціальної політики повідомили, що їм вдалося евакуювати 2274 дітей із вразливих категорій. Це діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають в установах інституційного догляду, діти з прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.

Зокрема, Марина Лазебна повідомила, що із закладів соціального захисту дітей (притулки для дітей, центри соціально-психологічної реабілітації дітей, центри підтримки дітей та сімей) та дитячих будинків-інтернатів евакуйовано 1837 дітей. З них за кордон – 1083 дитини, у тому числі 194 дитини з дитячих будинків-інтернатів. Також евакуйовано 60 прийомних сімей, у яких виховуються 155 дітей та 39 дитячих будинків сімейного типу, у яких виховується 282 дитини.

«З евакуацією дітей із закладів соціального захисту ситуація краща. 1837 дітей ми вже встигли евакуювати, 859 дітей не евакуйовано. З них у місцях активних бойових дій залишаються 495 дітей. Це Харківська, Сумська, Херсонська, Миколаївська, Чернігівська, Запорізька області. Частина не має можливості евакуюватися через те, що російські війська не забезпечують гуманітарні коридори. Частину ми сподіваємося евакуювати найближчим часом. Ще 364 дитини перебувають у таких закладах щодо безпечних регіонів України. Більш складна ситуація з евакуацією дітей із дитячих будинків-інтернатів. Там досі перебуває 1251 дитина і лише 194 дитини вдалося вивезти до інших країн. Головна складність – те, що більшість дітей у будинках-інтернатах зазнають складних захворювань, комплексних порушень розвитку та потребують особливих умов перевезення, спеціального транспорту, відповідного медичного персоналу поруч. Під час довгої дороги за кордон це важко забезпечити. Як і необхідний догляд у країні, куди проводиться евакуація. Ми шукаємо можливість забезпечити ці потреби. Станом на сьогоднішній день усі заклади забезпечені продуктами харчування та необхідними ліками на 1-1,5 місяці, деякі і на більший термін», – прокоментувала Марина Лазебна.

Нове на сайті