Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВеликобританія спростила систему подання заяв на отримання візи та запустить план "без...

Великобританія спростила систему подання заяв на отримання візи та запустить план “без обмежень” для розміщення українців

Этот материал также доступен на русском языке
Великобританія запустить план без обмежень для розміщення українців, а також спростила систему подання заяв на отримання візи для українських біженців.

“Будинок для України”

Великобританія запускає схему “Будинок для України”, в рамках якої будь-хто, хто розглядає можливість відкриття свого будинку для українських переселенців, може заявити про свою зацікавленість онлайн, заявив у понеділок, 14 березня, міністр охорони здоров’я країни Саджід Джавід.

Виступаючи в інтерв’ю ВВС Breakfast, Джавід пояснив, що схема розміщення, яка має почати діяти в понеділок, є співпрацею з “рядом благодійних організацій на місцях”, які сподіваються підтримати якнайбільше біженців, давши їм право залишатися протягом трьох років.

“Держсекретар Майкл Гоув виступить із заявою в парламенті пізніше сьогодні, в якому викладе деталі, і кількість людей, яких ми можемо підтримати, не обмежена”, – повідомив Джавід.

“Я радий, що ми робимо це, тому що як країна ми дуже пишаємося тим, що пропонуємо притулок людям від воєн та конфліктів, і це правильно, що ми реагуємо в такий спосіб”, – додав він.

Джавід повідомив, що більш докладну інформацію буде розкрито пізніше, але зазначив, що біженцям буде надано право на роботу та уроки англійської мови.

Спрощення подання заяв на отримання візи

Перед цим Великобританія перевела систему подання заяв на отримання візи для українських біженців в онлайн після того, як отримала критику через повідомлення про затримки в центрах подання заяв, писала ВВС.

Міністр внутрішніх справ Великобританії Пріті Патель заявила законодавцям у Палаті громад 10 березня, що з наступного тижня українцям з паспортами більше не потрібно звертатися до візового центру перед поїздкою до Сполученого Королівства.

“Українці з паспортами зможуть отримати дозвіл приїхати сюди повністю онлайн, де б вони не знаходилися, і зможуть здати свої біометричні дані після прибуття до Британії”, – сказала Патель.

За словами Патель, перевірки безпеки українців, які в’їжджають до Великої Британії, також продовжаться.

Міністр внутрішніх справ додала, що при вирішенні цього питання вона мала дві ключові цілі: “по-перше, забезпечити безпеку британського народу, по-друге, зробити все можливе, аби допомогти українцям”.

Раніше ми розповідали, якими послугами та допомогою можуть скористатися українські біженці у країнах ЄС.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні