Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіГромадам, які приймають вимушених переселенців, виплатять компенсацію, - Зеленський

Громадам, які приймають вимушених переселенців, виплатять компенсацію, – Зеленський

Этот материал также доступен на русском языке
У Кабінеті міністрів ухвалили рішення виділити додаткові кошти місцевим громадам, які приймають вимушених переселенців – гроші отримають громади у 10 областях України.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час відеозвернення 12 березня.

– Уряд ухвалив рішення щодо компенсації місцевим бюджетам на оплату комунальних послуг при розміщенні людей.

За попередньою оцінкою, громади щонайменше десяти областей України отримають конкретні гроші від центральної влади, щоб переселенці були забезпечені всім, – Володимир Зеленський.

Як пояснив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, компенсацію комунальних витрат можуть отримати громади, які дали безкоштовний притулок переселенцям у будинках, приміщеннях комунальної форми власності (у школах, садках та ін.). Йдеться про всі витрати, пов’язані з теплопостачанням, водопостачанням, водовідведенням, газопостачанням, покупкою дров, палетів та вугілля.

– Для отримання відшкодування громадам достатньо подати заяву до військової адміністрації та чеків чи сканів, що підтверджують оплату комунальних послуг. Важливо, не пізніше третього робочого дня після звітного місяця. Військові адміністрації надсилатимуть Мінрегіону відповідні дані щодо громад, а Мінрегіон готуватиме акт уряду про виділення коштів, – уточнив він.

Зазначається, що відшкодовуватимуться витрати на комунальні послуги, надані з 1 березня. Тобто на початку квітня громади матимуть змогу подавати свої заявки на відшкодування.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні