П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниМОН рекомендує навчання у вузах та школах продовжити у дистанційному режимі

МОН рекомендує навчання у вузах та школах продовжити у дистанційному режимі

Этот материал также доступен на русском языке
Міносвіти рекомендує продовжити навчальний процес у вузах та школах у дистанційному режимі

Міністерство освіти і науки України рекомендує продовжити навчання у вищих та середніх навчальних закладах у дистанційному режимі, але за погодженням військово-цивільних адміністрацій та батьків. Про це під час брифінгу повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.

Міністерство рекомендує деякі етапи організації процесу творення. У дитячих садках сьогодні рекомендується тимчасово припинити освітній процес з огляду на те, що у більшості регіонів оголошуються постійні сигнали повітряної тривоги.

І в такому контексті Міністерство освіти і науки сьогодні рекомендує два аспекти діяльності закладів освіти після закінчення канікул:

  • перше – це тимчасове припинення освітнього процесу
  • друге – це організація освітнього процесу за дистанційною формою навчання, але за погодженням військово-цивільних адміністрацій.

Для учнів установ загальної середньої освіти з числа тимчасово внутрішньо переміщених осіб, або осіб, які евакуйовані з місця постійного проживання, навчання може бути організоване за заявою одного з батьків за індивідуальною змішаною екстернатною формою навчання.

Але при цьому діти, які є тимчасово переміщеними, можуть навчатися у навчальних закладах за місцем тимчасового перебування за заявою одного з батьків.

“У будь-якому випадку, Міністерство освіти і науки при організації дистанційної форми навчання рекомендує використовувати матеріали всеукраїнської школи онлайн, регіональні платформи, ресурси закладів освіти, у тому числі приватних, які Міністерство неодноразово рекомендувало на своєму сайті”, – підкреслив Шкарлет.

Нагадаємо, 25 лютого Міносвіти рекомендувало освітнім установам оголосити двотижневі канікули через вторгнення Росії .

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні