Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаНовиниОкупанти здійснюють пограбування, взяття в заручники та страти цивільного населення, - Генштаб...

Окупанти здійснюють пограбування, взяття в заручники та страти цивільного населення, – Генштаб ЗСУ

Этот материал также доступен на русском языке
Розпочато шістнадцяту добу героїчного протистояння Українського народу російському військовому вторгненню. Сили оборони України дають гідну відсіч та стримують наступальну операцію збройних сил РФ у всіх напрямках. Істотних змін у становищі наших військ та військ противника не сталося.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних Сил України.

Щодо дій противника. На тимчасово окупованих територіях починає активно працювати агресивна російська пропаганда. Поширюючи проросійські меседжі, окупанти намагаються домовитись із місцевим населенням. На території Херсонської області ворог намагається запровадити адміністративно-поліцейський режим, створює систему комендатур для підтримки “порядку” у тимчасово зайнятих населених пунктах.

Під час зіткнень із підрозділами Збройних Сил України, що продовжуються на території Чернігівської області, загарбники продовжують зазнавати суттєвих втрат.

В результаті особовий склад окупаційних військ на цьому напрямку деморалізований і здається в полон.

В окремих населених пунктах противник, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права робить грабежі, взяття в заручники та страти цивільного населення. За гострої необхідності у поповненні підрозділів ЗС РФ та інших незаконно створених терористичних збройних угруповань у Ростовській області у виправних колоніях продовжується робота серед ув’язнених із пропозицією приєднатися до окупаційних військ в обмін на амністію.

До складу збройних сил РФ готові брати всіх, навіть тих, хто не має досвіду військової служби.

Зберігаємо спокій та продовжуємо опір! Разом переможемо! Слава Україні!

Нове на сайті