Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаНовиниПереговори глав МЗС України та РФ завершено: домовитися з Росією про припинення...

Переговори глав МЗС України та РФ завершено: домовитися з Росією про припинення вогню не вдалося

Этот материал также доступен на русском языке
Переговори глав МЗС України Дмитра Кулеби та Російської Федерації Серія Лаврова в Анталії були складними.

Переговори глав МЗС України Дмитра Кулеби та Російської Федерації Серія Лаврова в Анталії були складними. Кулеба під час конференції за підсумками заявив, що домовитися про припинення вогню з російською стороною не вдалося, умови агресора залишаються незмінними.

Ми не можемо зупинити війну, якщо країна, яка здійснила агресію, напад, не має бажання цього робити. Сьогодні я почув, що припинення вогню прив’язане Російською Федерацією до виконання вимог, які висунули президент Путін на адресу України. У зв’язку з цим я хочу ще раз підтвердити, що Україна не здалася, не здається і не здасться. Ми готові до дипломатії, ми шукаємо дипломатичні рішення, але поки що їх немає, ми будемо самовіддано, жертвуючи собою, захищати нашу землю, наших людей від російської агресії”, – заявив Кулеба.

Кулеба зустрівся з Лавровим 10 березня у Туреччині, в Анталії. За словами Кулеби, розмова міністрів тривала близько 1,5 години.

Сторони обговорювали організацію гуманітарних коридорів з Маріуполя та Маріуполь, а також з ініціативи української сторони обговорювали можливість 24-годинного перемир’я для вирішення потреб людей.

Росія готова обговорювати можливість припинення вогню лише у рамках переговорів у Білорусі. Раніше Росія висунула вимоги до України щодо нейтрального статусу країни (невступ до НАТО), визнання Криму російським, а ЛНР та ДНР – незалежними республіками.

На переговорах обговорювалася можливість переговорів Президента України Володимира Зеленського та Президента Росії Володимира Путіна.

Нагадаємо, ми повідомляли про підготовку переговорів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні