Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаНовиниРФ може застосувати в Україні хімічну або біологічну зброю, - США

РФ може застосувати в Україні хімічну або біологічну зброю, – США

Этот материал также доступен на русском языке
Нещодавно в РФ з'явилася нова порція дезінформації про те, що в Україні працюють біолабораторії.

Влада США вбачає в цьому сигнал про підготовку Росії до того, щоб самій застосувати хімічну або біологічну зброю. Це типовий прийом Москви, упевнені у Вашингтоні.

Поширюючи помилкову інформацію про біолабораторів в Україні, де, нібито, Пентагон розробляв біологічну зброю, Москва хоче підготувати ґрунт для подальшої ескалації невиправданої агресивної війни в Україні, заявила в середу, 9 березня, прес-секретар президента США Джен Псакі.

Росія слідує чіткій моделі поведінки – готується або сама застосувати зброю масової поразки, або інсценувати напад українців, щоб створити обґрунтування для продовження війни, написала Псакі у Twitter.

Псакі пояснила, що Росія, у свою чергу, неодноразово використовувала хімічну зброю – наприклад, під час нападів на політичних противників президента Володимира Путіна, зокрема на Олексія Навального. Крім того, за її словами, Москва підтримує сирійського правителя Башара Асада, режим якого “неодноразово застосовував хімічну зброю”. За словами речника голови Білого дому, це типовий прийом, яким користується Росія: вона звинувачує Захід у порушеннях, які вчиняє вона сама.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як минула 14-та доба війни в Україні.

Джерело: dw.com

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні