Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаНовиниПротивник знизив темпи наступу, його особовий склад деморалізовано, - Генштаб ЗСУ

Противник знизив темпи наступу, його особовий склад деморалізовано, – Генштаб ЗСУ

Этот материал также доступен на русском языке
Розпочато п'ятнадцяту добу героїчного протистояння Українського народу російському військовому вторгненню. Сили оборони України продовжують утримувати наступ ЗС РФ у Донецькому, Слобожанському та частині Таврійського операційного районів. Захищають українські міста Харків та Охтирку.

Основні зусилля зосереджуються на недопущенні просування противника у південно-східному напрямку. Іде кругова оборона міста Маріуполя. Водночас триває прикриття державного кордону з Республікою Білорусь.

У Сіверському напрямку українські захисники утримують оборону Чернігова. Вживаються заходів щодо стримування просування ворога у напрямку Києва. Угруповання сил та засобів оборони Києва перебуває у постійній готовності до відображення наступу противника, завдає вогневої поразки наступальним угрупованням окупантів та утримує певні оборонні рубежі.

На південному напрямку здійснюється стримування противника у напрямах міста Кривий Ріг, Миколаїв, Вознесенськ та населений пункт Нововоронцовка (Херсонської області).

В інших напрямах угруповання військ проводять стабілізаційну операцію та виконують завдання територіальної оборони.

Угруповання Повітряних Сил Збройних Сил України відображає ракетно-бомбові удари та знищує засоби повітряного нападу супротивника, здійснює протиповітряне прикриття важливих об’єктів України та угруповань військ.

Протягом останніх двох діб винищувальна авіація та підрозділи зенітно-ракетних військ знищили чотири штурмовики Су-25 та два вертольоти противника. Противник знизив темпи наступу, його особовий склад деморалізовано. Значно збільшилася кількість випадків дезертирства та мародерства.

Віримо у Збройні Сили та інші українські захисники! Слава Україні!

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що РФ проводить приховану мобілізацію у Криму, Кранодарі та Придністров’ї.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні