Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаНовиниТероборона України зросла до 100 тисяч людей

Тероборона України зросла до 100 тисяч людей

Этот материал также доступен на русском языке
Національна гвардія України повідомила, що станом на 5 березня чисельний склад сил територіальної оборони Збройних сил України (ТРО ЗСУ) збільшився до 100 тис. осіб.

Про це повідомила прес-служба Нацгвардії у соціальній мережі Facebook.

“З початку російського вторгнення до територіальної оборони вступили 100 тис. українців. Після війни тероборона стане частиною системи оборони України. Пишаємося такою підмогою, разом до кінця! Дякуємо кожному сміливому українцю та українці, які демонструє разом з нами незламний дух українського воїна!” – йдеться у повідомленні.

Раніше Міністерство оборони пояснило, що “основу добровольчих формувань територіальних громад складатимуть громадяни України, які пройшли військову службу у Збройних Силах України, службу в інших військових формуваннях та правоохоронних органах. Втім, у добровольчі загони братимуть не лише тих, хто служив у армії”. .

Як уточнили в Міноброні, громадян України, які не проходили службу у ЗСУ, військових формуваннях та правоохоронних органах, серед інших прийматимуть у добровольчі формування територіальних громад. Вони входять до складу після складання присяги добровольця територіальної оборони.

Крім того, для зарахування необхідно пройти медичний, професійний та психологічний добір та підписати контракт добровольця територіальної оборони.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що якби не був Президентом, то пішов би в територіальну оборону.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні