Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЧи не залишиться Україна без електроенергії у разі зупинення роботи Запорізької АЕС?

Чи не залишиться Україна без електроенергії у разі зупинення роботи Запорізької АЕС?

Этот материал также доступен на русском языке
Запорізька АЕС цієї ночі було обстріляно окупантами. Наразі на ЗАЕС працює лише один із шести енергоблоків. Українська енергетична система має впоратися у разі можливого призупинення Запорізької атомної електростанції.

«Ми не залишимося без світла. Ми стабілізуємо систему, і вона працюватиме у стабільному, нормальному режимі», — про це у прямому ефірі українських національних телеканалів під час спільного інформаційного марафону «Єдині новини» сказав міністр енергетики Герман Галущенко у марафоні ТСН.

Він сказав, що Україна поки що не підключена до енергетичної системи Євросоюзу і приєднання має вирішитись наступного тижня.

На сьогодні енергосистему підтримують за рахунок власних українських потужностей.

Запорізька АЕС є найбільшою у Європі, має шість енергоблоків по 1 млн. кВт кожний.

ЗАЕС відповідає всім вимогам і є однією з трьох найкращих атомних електростанцій у світі.

За словами Германа Галущенка, з першого дня війни українська енергосистема успішно працює в ізольованому режимі, довела свою стабільність та забезпечує частоту мережі 50Гц.

Також стабільно працює вся генерація — атомні, теплові та гідроелектростанції. Тому немає жодних причин обмеження електроспоживання. Важливо й те, що також стабільно працюють наші оператори систем розподілу та передачі. Вони намагаються максимально швидко у цілодобовому режимі відновлювати пошкоджені об’єкти.

«Європа сьогодні вже бачить, що окрім російської війни існує ще й енергетична війна з Російською Федерацією. І саме тому Європейський Союз ухвалив рішення якнайшвидше приєднати Україну до європейської енергосистеми», – наголосив Герман Галущенко.

Міністр у своєму відеозверненні у соціальних мережах зазначив, що зараз Україна працює над технічною стороною процесу інтеграції вітчизняної енергосистеми з європейською і найближчим часом це питання буде вирішено.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про вторгнення Росії в Україну: у яких містах та селах точаться бої.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні