Понеділок, 13 Травня, 2024
ГоловнаНовиниМасляна: "тещин день"

Масляна: “тещин день”

Этот материал также доступен на русском языке
Масляна проводить зиму і зустрічає весну.

Це період підготовки до Великого посту, час великої духовної роботи. За цей час ми повинні осмислити всі образи, зрозуміти чому трапляється все погане, примиритися з тими, з ким у сварці чи розбіжностях, спробувати зрозуміти одне одного.

А перед Постом – тиждень відпочинку, і найпопулярніша традиція якого – випікання млинців. У стародавніх слов’ян млинці уособлювали сонце і служили поминальним блюдом.

Щодня Масляниця має своє ім’я та ритуали. Понеділок – зустріч Масляної, вівторок – заграші зі сватовством нвест, а от середа – “тещин день”. Цього дня прийнято ходити до тещі на млинці, тому цей день ще називають ласощами.

Крім млинців із різних сортів тіста з різноманітними начинками готують також пироги. Влаштовувалися млинці – визначали, у кого вони вийшли найсмачніше.

Ми вам пропонуємо приготувати млинці

«Оксамитові»

Інгредієнти:

  • молоко – 2 склянки;
  • вода (окріп) – 1 склянка;
  • борошно (просіяне) – 1,5 склянки;
  • яйця – 3 штуки;
  • олія рослинна – 3 столові ложки;
  • цукор – 3 столові ложки;
  • сіль – 0,5 чайної ложки.

Приготування:

  • Яйця, сіль та цукор всипаємо в миску і все добре перемішуємо.
  • Потім вливаємо склянку молока і поступово додаємо 1,5 склянки борошна, і також перешиваємо, грудочок не повинно бути.
  • Тепер вливаємо другу склянку молока, 3 столові ложки рослинної олії і склянку окропу.

Окріп трохи заварює борошно, і млинці виходять тоненькі.
Смажимо млинці на розпеченій сковороді.
Якщо раптом млинці при жарінні рвуться, додаємо 1-2 столових ложки борошна, перемішуємо і продовжуємо смажити.

Зверніть увагу: важливо, щоб і рідина, і борошно були відміряні однією склянкою.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні