Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні не будуть видавати та обмінювати паспорти

В Україні не будуть видавати та обмінювати паспорти

Этот материал также доступен на русском языке
Міграційна служба призупинила видачу та обмін паспортів.

Державна міграційна служба призупинила роботу і не видаватиме або замінюватиме документи, що засвідчують особу. Про це йдеться у повідомленні служби, передають Українськi Новини.

«В умовах військового стану Державною міграційною службою тимчасово призупинено роботу інформаційно-комунікаційних систем ДМС та надання адміністративних послуг, а саме: видача паспорта громадянина України та доставка виготовлених документів безпосередньо до територіальних органів; вклеювання фотографії у паспорт громадянина України після досягнення 25- та 45-річного віку», – йдеться у повідомленні.

Усі, хто перебуває на території України, повинні мати при собі такі документи, що підтверджують особу: паспорт громадянина України у формі картки чи книжечки; паспорт громадянина України для виїзду за кордон.

Іноземці та особи без громадянства повинні мати при собі: вид на постійне проживання, вид на тимчасове проживання, посвідчення біженця або посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту.

На період дії військового стану у громадян України, іноземців та осіб без громадянства обмежено можливість обміну документів, що засвідчують особу, що підтверджують громадянство України або спеціальний статус особи.

У цей час громадяни можуть пред’являти документ, термін дії якого минув, або в який своєчасно не вклеєно фотографію як документ, що засвідчує особу.

Нагадаємо, в Україні з 24 лютого запроваджено військовий стан у зв’язку із нападом Росії.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні