Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаКомуналкаУ «Нафтогазі» розповіли, як бути з оплатою комунальних послуг під час війни

У «Нафтогазі» розповіли, як бути з оплатою комунальних послуг під час війни

Этот материал также доступен на русском языке
Під час воєнного стану українці звільняються від усіх санкцій за борги щодо комуналки. Постачальники послуг кажуть: поки що така ситуація, платити треба по можливості.

Як розповіли “Сегодня” у “Нафтогазі”, зараз ще немає офіційного рішення, як бути з оплатою комуналки у такій ситуації. Але у компанії і без дозволу Кабміну кажуть; якщо немає можливості заплатити за комуналку, то можна не платити.

“Ми розуміємо ситуацію в країні, але в даний час ми не отримали офіційну інформацію про роботу платіжних систем або банківських відділень. Не виключені тимчасові труднощі з оплатою комунальних послуг. Рекомендуємо оплачувати рахунки, по можливості і залежно від ситуації”, – відповіли “Нафтогаз”.

Експертка з питань у галузі ЖКГ, засновниця ГО “УПС Життя в моєму місті” та голова ГО “Кирилівський Гай” Крістіна Ненно також зазначила, що зараз головне – вижити та підтримати армію.

Також важливо нагадати, що на час воєнних дій одне з головних завдань місцевої влади – організувати стабільне функціонування всієї інфраструктури, зокрема, подачі електроенергії, тепла та води. Для того щоб у підприємств були на це кошти, оплачувати комуналку потрібно так само, як і до війни.

Нагадаємо, раніше ми розповідали – у Міненерго повідомили, що відключати електроенергію за борги не будуть.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні