Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаГрошіЯк і скільки можна заощадити українцям на електроенергії за рахунок «нічного» тарифу?

Як і скільки можна заощадити українцям на електроенергії за рахунок «нічного» тарифу?

Этот материал также доступен на русском языке
Нічний тариф на електроенергію для населення діє в Україні з 2015 року. Відповідно до нього, споживання електроенергії ділиться на дві чи три зони, залежно від часу доби.

Вночі вартість спожитої електроенергії значно знижується , що дозволяє заощадити.

Багато хто вважає, що нічний тариф діє тільки для певних категорій населення. Це не так. Будь-яка сім’я може приєднатися до бюджетного «нічного» тарифу на електроенергію. Слід лише замінити старий лічильник на двозонний, який фіксує енергоспоживання за добовими зонами «день» та «ніч». І після оформлення необхідних документів щодо переходу на двозонний облік можна скористатися перевагами «нічного» тарифу.

За спожиту з 23.00 до 7.00 електроенергію власники двозонних лічильників можуть оплачувати 50% вартості від звичайного тарифу для населення. Таким чином, при місячному споживанні до 250 кВт·год включно, кожна «нічна» кВт·година коштуватиме 0,72 грн замість 1,44 грн. А коли енергоспоживання будинку більше 250 кВт·год, то використані вночі кВт·години коштуватимуть по 0,84 грн, а не по 1,68 грн.

Сума в рахунку за електроенергію суттєво зменшується, коли саме на години економії з 23:00 до 7:00 переносяться найбільші енерговитрати: наприклад, включається бойлер або електрообігрівач. Встановіть електронні таймери техніки на потрібний час, а прилади без вбудованих таймерів підключіть до «розумної» розетки для автоматичного включення в запрограмований годинник – тоді економія стане ще більш відчутною.

Читайте також:

Джерело: socportal.info

Нове на сайті