П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаДачаХмельницький фермер зайнявся розведенням рідкісних порід страусів

Хмельницький фермер зайнявся розведенням рідкісних порід страусів

Этот материал также доступен на русском языке
Житель Хмельницької області Ігор Герасимчук рік тому відкрив племінну страусину ферму, що знаходиться у передмісті Красилова у Хмельницькій області.

Ігор Герасимчук – магістр біотехнологічних наук, проходив практику в Англії, де захопився страусами. Про це повідомляє “Суспільне”.

За його словами, в Україні є лише дві великі племінні ферми страусів – у Львові та Дніпрі.

Ігор Герасимчук розповідає, що страуси живуть парами чи сім’ями, можуть доживати до 75 років та плідний період триває 15 років. За сезон одна самка може відкласти до 40 яєць.

Кожен птах на фермі має ім’я, каже Ігор. За його словами, страуси мають різний характер, і якщо проводити з ними багато часу, то їх не складно розрізняти. Страуси люблять овочі та фрукти. Для своїх підопічних фермер готує суміші кормів і щоразу дає свіжу воду.

– У нас племінна ферма, ми тримаємо у вазі страуса до 120 кілограмів. Якщо самці набирають надмірну вагу, то ламають лапи. А це призводить до подальшої загибелі, кістки у них погано зростаються, – зазначає Ігор Герасимчук.

На фермі у чоловіка нині мешкають три види страусів: 16 чорноафриканських страусів, 6 австралійських ему та один американський нанду, альбінос.

– Нанду – дуже рідкісний, важко його десь знайти і купити. На весну має бути потомство страусів маленьких нанд. У планах ще додатково види – сірі нанду та білі нанду-альбіноси, – розповідає Ігор Герасимчук.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що страуси на фермі в Україні отримали пільговий газ.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні