Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаКомуналкаОдержувачам субсидій: виявляється, розмір соцдопомоги залежить і від епідостановки - подробиці Мінсоцполітики

Одержувачам субсидій: виявляється, розмір соцдопомоги залежить і від епідостановки – подробиці Мінсоцполітики

Этот материал также доступен на русском языке
Українцям, які претендують на допомогу від держави, слід знати, що розмір субсидії залежить не лише від складу домогосподарства, розміру доходів та набору комунальних послуг та тарифів на них, а й від рівня епідеміологічної небезпеки у конкретному регіоні.

Як пояснює прес-служба Міністерства соціальної політики, розмір житлової субсидії розраховується щомісяця, виходячи із встановлених цін та тарифів на житлово-комунальні послуги та соціальних нормативів користування послугами, які затверджені постановою Уряду, розповідають Finance .

При цьому, в період карантину для регіонів із встановленим «червоним» рівнем епідеміологічної небезпеки окремі соціальні нормативи, на які розраховується субсидія (користування електричною енергією, холодною та гарячою водою, водовідведенням та природним газом для приготування їжі та підігріву води), збільшуються на 50% , адже люди більше перебувають удома, внаслідок чого зростає споживання цих послуг.

Відповідне збільшення відбувається з розрахунку на місяць незалежно від кількості днів, протягом яких діяв «червоний» рівень епідеміологічної небезпеки.

Враховуючи, що в січні у більшості областей не було встановлено «червоного» рівня епідеміологічної небезпеки, розрахунок житлових субсидій за цей місяць проводився в цих областях без збільшених соціальних нормативів, що вплинуло на визначення розміру субсидії. Це порівняно із груднем минулого року, коли такий рівень діяв майже у всіх регіонах.

Оскільки розрахунок житлової субсидії проводиться до 25 числа поточного місяця, якщо «червоний» рівень епідеміологічної небезпеки встановлено після проведеного розрахунку, відповідні донарахування будуть зроблені наступного місяця.

Нагадуємо:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні