П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниУ Литві скасовують COVID-сертифікати, але вводять нові обмеження

У Литві скасовують COVID-сертифікати, але вводять нові обмеження

Этот материал также доступен на русском языке
Уряд Литви ухвалив рішення, що із суботи, 5 лютого, громадянам більше не доведеться використовувати ковід-сертифікати всередині країни.

Про це повідомляє UNN.com.ua із посиланням на LRT.

В уряді країни вирішили на якийсь час призупинити використання паспортів можливостей (саме так у Литві називають ковід-паспорти). І сподіваються більше до них не повертатись. Але паралельно з цим запроваджуються інші обмеження. Серед яких те, що торгові центри можуть працювати за кількості відвідувачів не більше однієї особи на 15 квадратних метрів.

Прем’єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте висловила сподівання, що до паспорта можливостей не доведеться повертатися в майбутньому, хоч він і дав можливість бізнесу знову заробити.

Під час засідання уряду міністри наголосили, що паспорт можливостей залишається в арсеналі боротьби з коронавірусом, за необхідності його можна буде використовувати і надалі.

“Після відмови від паспорта найголовніше – інформування населення, особливо про засоби індивідуального захисту – респіратори, медичні маски, обмеження контактів, особливо за відчуття симптомів або наявності контакту”, – заявили в уряді.

Влада країни заявила, що не можна відмовлятися від інших заходів захисту, оскільки пандемія ще не закінчилася.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні