Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВелика Британія виділить Україні 88 млн фунтів стерлінгів на енергетичну безпеку

Велика Британія виділить Україні 88 млн фунтів стерлінгів на енергетичну безпеку

Этот материал также доступен на русском языке
Уряд Британії ухвалив рішення виділити Україні допомогу у розмірі 88 млн. фунтів стерлінгів на зміцнення енергетичної безпеки, повідомляє прес-служба британського уряду.

“Велика Британія бере активну участь у захисті верховенства права в Україні та боротьбі з корупцією, що зміцнило здатність країни протистояти зловмисному та антидемократичному впливу. Нове фінансування у розмірі 88 млн фунтів стерлінгів, у тому числі з Фонду належного управління Великобританії, про яке було оголошено сьогодні, цю роботу і допоможе зусиллям щодо зниження залежності України від постачання енергоресурсів із Росії”, – зазначається в повідомленні.

За словами прем’єр-міністра Бориса Джонсона, Велика Британія здійснюватиме незмінну та непохитну підтримку суверенітету України. Також він нагадав, що подальше вторгнення Росії матиме серйозні гуманітарні наслідки.

“Як друг і демократичний партнер Велика Британія продовжить відстоювати суверенітет України перед тими, хто прагне його зруйнувати. Ми закликаємо Росію відступити та розпочати діалог, щоб знайти дипломатичне рішення та уникнути подальшого кровопролиття”, – заявив Джонсон.

Джерело: interfax.com.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні