Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниНазвано категорію українців, кому підвищать пенсії двічі майже на тисячу гривень

Названо категорію українців, кому підвищать пенсії двічі майже на тисячу гривень

Этот материал также доступен на русском языке
У 2022 році планується одразу кілька етапів підвищення пенсійних виплат. У березні заплановано індексацію пенсій. Після цього збільшення отримають військові пенсіонери. У Мінсоцполітики обіцяють, що середня надбавка становитиме близько 700 гривень.

А ось учасникам бойових дій пенсії планують перерахувати двічі. Зазначимо, розмір виплати залежить від розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб. Суму розраховують на підставі 25% його значення. У грудні 2021 року прожитковий мінімум зріс до 1934 гривень, внаслідок чого надбавка становила 483 гривні та 50 копійок.

У липні 2022 року в уряді планують підвищити прожитковий мінімум для непрацездатних осіб до 2027 гривень. За підсумком надбавка зросте до 506 гривень 75 копійок. Наступне підвищення заплановано на грудень 2022 року.

Прожитковий мінімум для непрацездатних осіб зросте до 2093 гривень, а за ним збільшиться розмір надбавки – до 523 гривень 25 копійок.

Враховуючи темпи інфляції та складну геополітичну ситуацію в країні, така надбавка не видасться суттєвою. Звичайно, влада намагається регулярно підвищувати пенсійні виплати для всіх категорій населення, але вона майже невідчутна для українців.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні