Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаНовини30 січня – Міжнародний день БЕЗ інтернету

30 січня – Міжнародний день БЕЗ інтернету

Этот материал также доступен на русском языке
30 січня відзначаються Міжнародний день БЕЗ інтернету, Антон Перезимник, День діда Мороза та Снігурки, День науки – Білорусь, Всесвітній день допомоги хворим на проказу, Всесвітній день принцеси Анастасії, День червоних стрілочок, що показують на південь, Шкільний день ненасильства та миру, День круасану.

Яке свято відзначають у світі та Україні 30 січня?

Міжнародний день БЕЗ інтернету

Міжнародний день БЕЗ Інтернету – дата події унікальна для кожного року. 2022 року ця дата — 30 січня. Він відзначається світовою інтернет-спільнотою щорічно в останню неділю січня.

Головна мета свята – повністю відвернути людей від комп’ютерів та глобальної мережі хоча б на один день, щоб прожити цей день виключно у «реальному» світі, спілкуватися з іншими людьми виключно «наживо» або присвятити його своєму улюбленому хобі (звісно ж, не пов’язаному з інтернетом).

Свою історію це свято веде з початку 2000-х років, а ініціатором його установи стали активні, просунуті інтернет-користувачі.

День діда Мороза та Снігуроньки

Дід Мороз та Снігуронька — головні персонажі цього свята.

День Мороза та Снігуроньки – це стародавнє язичницьке свято. У ці дні зазвичай розповідають казки та легенди про Діда Мороза та Снігуроньку.

Люди згадували про те, як Снігуронька за забаганням бога кохання Леля покохала людину і тому з приходом Весни не стала відлітати на Північ. Але щойно «яскравий промінь сонця прорізає ранковий туман і падає на Снігуроньку», вона тане, перетворюючись на легку хмарку пари, і відноситься геть.

Мороз був одружений на Сніговій Цариці, дочці Мари та Кощія. У Мороза та Сніжної Цариці була красуня-дочка — Снігуронька.

День Діда Мороза та Снігуроньки був символічним закінченням зими, за ним уже була не за горами широка та щедра Масляна.

30 січня 2022 рік – цей день в історії світу та України

9 рік до зв. е. – освячення Вівтаря Миру у Римі.

1853 – у соборі Паризької Богоматері 45-річний імператор Франції Наполеон III повінчався з іспанською графинею Євгенією Монтіхо.

1868 – публікується книга Чарльза Дарвіна про природний відбір.

1868 – у Києві відкрилася музична школа (нині – Київське музичне училище імені Р. Глієра)

1894 – Чарльз Кінг патентує винайдений відбійний молоток.

1915 – атакуючи французький порт Гавр, Німеччина вперше використовує підводні човни.

1930 – здійснено запуск першого у світі радіозонда для дослідження атмосфери, винайденого радянським метеорологом Павлом Олександровичем Молчановим.

1933 – канцлером Німеччини став Адольф Гітлер.

1934 – стратостат “Осоавіахім-1” вперше у світі досяг висоти 22 км. Під час спуску зазнав катастрофи і всі три члени екіпажу загинули.

1937 – прийнято нову Конституцію УРСР.

1943 – у Сталінграді капітулювала 6-та німецька армія, умовна точка перелому у Великій Вітчизняній війні.

1945 – екіпаж підводного човна С-13 під командуванням капітана 3-го рангу Олександра Івановича Марінеско потопив у районі Данцигської бухти німецький суперлайнер «Вільгельм Густлов».

2007 – вийшла у продаж операційна система Windows Vista.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні