Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаНовиниУкраїнцям доведеться платити за Інтернет більше – у чому причина?

Українцям доведеться платити за Інтернет більше – у чому причина?

Этот материал также доступен на русском языке
За словами Інтернет-провайдерів, ціни на Інтернет-послуги зростатимуть. Головна причина – підвищення витрат на кабелі та подорожчання енергоносіїв. Справа в тому, що їх не виробляють в Україні, а при ввезенні потрібно сплатити додаткове держмито.

Так, за словами директора інтернет-провайдера NetAssint Максима Тульєва, якщо ситуація не зміниться найближчим часом, варто очікувати чергового підвищення ціни на 20%.

Це пояснюється тим, що інтернет-провайдери мають дуже конкурентний ринок. Єдине, що зараз можна зробити, – перекласти 23,5% на плечі користувачів. Загалом очікується підвищення цін на Інтернет та підключення приблизно на 20%.

Тим часом експерти стверджують, що шанси на скасування мита на імпортні кабелі все ж таки є. Найімовірніше виведення з номенклатури імпорту, який поширюються спеціальні митні правила. Це більше стосується товарів, які не виробляють в Україні. Головна мета лобістів – не інтернет-кабелі, а величезний ринок силового кабелю, за який триває боротьба.

Водночас Україна є однією з небагатьох країн світу з найбільш доступним Інтернетом. Мало де у світі можна отримати високошвидкісний безлімітний Інтернет менш ніж за 10 доларів на місяць.

Читайте також:

Джерело: gsminfo.com.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні