П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниМагнітна буря 26 січня 2022 року: як найкраще підготуватися до найсильніших ударів...

Магнітна буря 26 січня 2022 року: як найкраще підготуватися до найсильніших ударів лютого

Этот материал также доступен на русском языке
Навколо Землі є невидима оболонка – магнітосфера, яка захищає нашу планету від сонячної радіації.

З космосу на неї впливає потік сонячного вітру – так називають іонізовані частки, які постійно розлітаються від Сонця зі швидкістю 400 км/с. Зазвичай сила тиску сонячного вітру та тиск магнітної оболонки Землі рівні.

Але коли на Сонці трапляються спалахи, швидкість сонячного вітру збільшується, баланс тиску змінюється, магнітосфера ніби стискається над Землею і починають змінюватися величини струмів.

Цю “болтанку” тиску вчені і називають магнітною бурею.

Як впливають коливання магнітного поля на організм

Незважаючи на те, що вчені поки що недостатньо вивчили, як коливання магнітного поля впливають на організм, лікарі радять людям, які погано переносять стрибки тиску, в дні магнітних бур підстрахуватися і дотримуватися нехитрих правил.

У такі дні у гіпертоніків тиск підскакує, а у гіпотоніків, навпаки, падає. Для того, щоб нівелювати ці неприємності, гіпертонікам потрібно пити більше води і знизити вживання солі в цей період, тому що сіль затримує рідину в організмі і веде до підвищення тиску. А гіпотонікам можна прийняти тонізуючу настойку елеутерококу або лимонника.

Метеочутливим людям під час магнітних бур також важливо добре висипатися, уникати підвищених навантажень, занять спортом, втомливих походів по магазинах або садових робіт на дачі.

26 січня 2022 року, магнітосфера Землі очікується помірковано спокійна, ймовірність магнітної бурі становить 5%.

Що робити?

У цей час краще зайнятися зміцненням свого здоров’я. Пропити вітаміни, більше перебувати на свіжому повітрі. Переглянути своє харчування і відмовитися від шкідливих продуктів, додати до свого раціону більше овочів і фруктів, пити більше води. Не забувайте про здоровий сон, він повинен тривати не менше 7-8 годин.

Магнітні бурі та тварини

Вчені поки що не дійшли єдиної думки, чи мають магнітні бурі вплив на тварин, такі, наприклад, як викидання китів на берег. Крім того, можливі збої у мігруючих тварин, що орієнтуються лініями магнітного поля Землі.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні