Якщо нові страви ще й відносяться до розряду “правильних”, тоді цінність їх зростає в очах кулінарки. Отже, ліниві голубці!
Інгредієнти:
- Капуста – 300 г
- Куряче філе – 200 г (перемолоти на фарш)
- Цибуля – 1 шт
- Морква – 1шт
- Рис – 1/2 ст
- Томатна паста – 5 ст. л
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
- Нашаткувати дуже дрібно капусту і залити її окропом, потім на 5 хвилин залишити, злити воду і руками її віджати від рідини.
- Промити рис, залити його окропом в пропорції до 1 частини рису 2 частини води, не перемішуючи, проварити на слабкому вогні 20 хвилин без кришки і потім остудити.
- Очистити моркву та цибулю, дрібно нарізати (моркву можна потерти на тертці), обсмажити у сковороді з маслом, помішуючи, до м’якості близько 7-10 хвилин.
- Перемішати рис, фарш, обсмажені овочі та капусту, додавши спеції та сіль.
- Мокрими руками сформувати невеликі котлетки, набираючи для кожної по 3-4 ст. л. маси.
- Викласти голубці в змащену олією форму на невеликій відстані один від одного, запікати в нагрітій до 220 градусів духовці близько 20 хвилин.
- Далі змастити кожен голубець томатною пастою (можна використовувати будь-які томатні або інші соуси), запікати при тій же температурі ще близько півгодини.
- Подавати ліниві голубці до столу гарячими.
Раніше ми пропонували вам приготувати паштет із оселедця для бутербродів.