Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниПенсіонери України можуть залишитися без виплат: із чим це пов'язано

Пенсіонери України можуть залишитися без виплат: із чим це пов’язано

Этот материал также доступен на русском языке
Державна фінансова установа "Ощадбанк" продовжила до 31 березня 2022 року термін дії банківських карток для переселенців-пенсіонерів з Донецька та Луганська.

Таке продовження може стати останнім. Про це повідомила начальник Донецького обласного управління Ощадбанку Світлана Івенко.

За її словами, протягом останніх двох років від початку карантину “Ощадбанк” продовжував термін дії банківських карток.

“Ці дії були винятковим рішенням, щоб дати можливість мешканцям ОРДЛО встигнути до нас звернутися. Тобто вже було два роки, щоб отримати ці картки. Останнє рішення ухвалили через рішення влади щодо продовження адаптивного карантину”, – пояснила чиновник.

Зазначається, що наразі до відділень банку, що знаходяться в Донецькій області, за грудень 2021 року звернулися приблизно 8 тисяч осіб, при цьому понад 100 тисяч карток для виплат продовжують чекати на своїх господарів у відділеннях.

В Україні мінімальна пенсія становить лише 1934 грн, а середня пенсія у грудні 2021-го була 3980 грн. Проте після виходу на заслужений відпочинок можна отримувати понад 10 тис. грн., для цього необхідно мати середню офіційну зарплату за всі роки трудового стажу не менше ніж 60 тис. грн. на місяць.

Крім того, з 1 січня 2022 року пенсійне забезпечення зросло у всіх українських пенсіонерів. Найбільші виплати у пенсіонерів-суддів: звітні дані щодо середніх розмірів призначених місячних пенсій з цільовою грошовою допомогою з урахуванням індексації різним категоріям є такими:

  • за віком – 3944,81 грн;
  • по інвалідності – 3269,78 грн;
  • у разі втрати годувальника – 3730,71 грн;
  • за вислугу років – 6442,85 грн;
  • соціальні пенсії – 1955,65 грн;
  • довічний утримання суддів – 90822,18 грн.

Зазначимо, 2022 року в Україні багатьом категоріям населення піднімуть пенсії.

Мінімальна пенсія для людей віком від 70 років, які мають стаж 30-35 років, підніметься до 3 тисяч гривень. Збільшення виплат буде поетапним.

Джерело: Подробности

Раніше ми писали, кому належать додаткові виплати до пенсії у розмірі 2,5% за кожні півроку, а також пояснювали, хто із українців може розраховувати на пенсію 10 тисяч гривень на місяць?

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні