Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 21 січня - Всесвітній день пирога

Цей день в історії: 21 січня – Всесвітній день пирога

Этот материал также доступен на русском языке
21 січня відзначаються День почерку або, говорячи більш елегантно, День ручного письма та Всесвітній день пирога.

21 січня – Всесвітній день пирога

Всесвітній день Нутелли, День цукрового печива, Всесвітні дні цукерок та морозива, Міжнародні дні піци, десерту…

Свята на будь-який гастрономічний смак та перевагу. 23 січня – у ту саму скарбничку. Цього дня відзначається Всесвітній день пирога.

Свято це, незважаючи на свій міжнародний характер (адже пироги печуть і люблять скрізь), має неофіційний характер. Ряд відкритих джерел, вказуючи на місце появи свята, посилається на рішення американської організації, що ставить за мету збереження традицій приготування національного пирога у всіх його різновидах. Назва цієї організації співзвучна її цілям та сутності: Американська Рада з пирогів або Рада з американського пирога.

Так чи інакше, але саме зі США прийшла дата 23 січня, що стала символом вшанування цієї неймовірно популярної у всьому світі кулінарної страви.

Але не варто думати, що пиріг – це національне блюдо конкретного народу. У культурі багатьох народів можна знайти унікальні і неповторні за смаковими властивостями рецепти пирогів. Усьому світу відомі такі поняття, як французькі киш та тарт, російські пироги, осетинські пироги, німецький сливовий пиріг, арабський березнябак і т.д.

Усім, охочим приєднатися до святкування Всесвітнього дня пирога, пропонується спекти улюблений пиріг у себе вдома або купити в пекарні будь-який пиріг: вже знайомий чи новий, який ви ще ніколи не куштували. Увечері, зібравшись усією сім’єю за столом, оцініть смак приготовленого або купленого пирога за чашкою чаю – це буде найкращим способом відзначити Всесвітній день пирога.

Сьогодні 23 січня. Цього дня трапилося таке:

1556 – землетрус у Шеньсі: загинуло близько 830 тисяч людей. Воно забрало життя приблизно 830 000 чоловік – більше, ніж будь-який інший землетрус в історії людства.

1849 – у штаті Нью-Йорк вперше диплом лікаря був вручений жінці.

1881 – відбулася прем’єра опери П. І. Чайковського «Євгеній Онєгін» на сцені московського Великого театру.

1895 – вперше у світі людина ступила на берег Антарктиди. Першими людьми, які висадилися на землю шостої частини світу, називають членів норвезької експедиції.

1912 – у Гаазі підписано Міжнародну опіумну конвенцію, першу міжнародну угоду про контроль наркотичних засобів.

1942 – прийнято ухвалу «Про влаштування дітей, що залишилися без батьків».

1950 – Єрусалим проголошено столицею Ізраїлю.

1960 – Жак Пікар і Дон Волш на батискафі Трієст опустилися на дно найглибшої в Світовому океані Маріанської западини, досягнувши рекордної глибини 10916 м.

1973 – виверження вулкана Ельдфетль на острові Геймаей, Ісландія. Вулканічні попіл та лава покрили майже весь острів, що створило нову майже природну гавань та розширило територію острова на 20%.

1992 – Україна встановила дипломатичні відносини з В’єтнамом.

2003 – отримано останній сигнал від космічного корабля “Піонер-10” – безпілотного космічного апарату НАСА, призначений головним чином для вивчення Юпітера.

2005 – Інавгурація третього Президента України Віктора Ющенка.

 

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні