Середа, 1 Травня, 2024
ГоловнаКомуналка«Нафтогаз» знайшов альтернативу дорогому газу: ТЕЦ планують перевести на щепу та солому

«Нафтогаз» знайшов альтернативу дорогому газу: ТЕЦ планують перевести на щепу та солому

Этот материал также доступен на русском языке
Дочірнє підприємство компанії "Нафтогаз" - "Нафтогаз Тепло" планує перевести свої ТЕЦ (теплова електростанція) на спалювання соломи та дерев'яної щепи. У компанії дійшли висновку, що використовувати таке джерело енергії їм буде вигідніше, ніж газ.

Про це розповів керівник компанії “Нафтогаз Тепло” Віталій Михайльо.

Наразі компанія зайнялася пошуком постачальників, каже її топ-менеджер. Причому, як він заявляє, цей процес буде взаємним, як для його компанії, так і для тих, хто постачатиме їй сировину для спалювання. Адже нерідко місцеві компанії, зайняті виробництвом того чи іншого виду продукції, не знають, куди їм подіти відходи. А тут вийде, що вони ще й матимуть змогу щось заробити на реалізації відходів виробництва.

За словами Віталія Михайльо, ТЕЦ, які належать «Нафтогазу Тепло», почнуть переводити на альтернативні джерела енергії вже наприкінці квітня цього року.

«Нафтогаз» вивчає досвід Данії, яка сьогодні є лідером у використанні відновлюваних джерел енергії (ВДЕ). У цій країні близько 70% енергії отримують від ВІЕ та спалювання біомаси.

Як приклад, наводять модернізацію системи опалення другого за величиною датського міста – Орхус.

“Община мала станцію на вугіллі і за вісім років вона стала зовсім іншою: отримала генерацію за допомогою теплового насоса, вітрогенерацію та генерацію зі спалювання біомаси. А найголовніше – тариф для споживача не зріс”, – зазначив Михайльо.

Читайте також:

Джерело: glavred.info

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні