Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВООЗ: Під час пандемії обмеження на поїздки не діють

ВООЗ: Під час пандемії обмеження на поїздки не діють

Этот материал также доступен на русском языке
Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендувала світовій спільноті скасувати або послабити міжнародні обмеження на поїздки.

В організації наголошують на неефективності таких заходів, що пов’язано зі спробами запобігти міжнародному поширенню штаму Omicron шляхом заборони на в’їзд.

Експерти закликали «скасувати або пом’якшити зелений сертифікат», оскільки він не приносить користі та продовжує сприяти економічному та соціальному стресу, який переживають країни.

Що стосується вимоги до пасажирів носити маски, надавати дані тестів на коронавірус або довідок про щеплення, то такі дії мають ґрунтуватися на оцінці ризиків і не створювати фінансового тягаря для подорожуючих, зазначили в організації.

Всесвітня організація охорони здоров’я вважає, що «докази вакцинації проти коронавірусу не повинні вимагатися для міжнародних поїздок як єдиного засобу чи умови в’їзду в країну», – заявили експерти, додавши, що доступ до вакцин у всьому світі залишається обмеженим, а їх розподіл є вкрай нерівномірним. .

На своєму десятому засіданні тиждень тому комісія дійшла висновку, що Covid продовжує залишатися надзвичайною ситуацією у сфері охорони здоров’я міжнародного значення.

Джерело:  БНТ

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні