Вівторок, 19 Березня, 2024
ГоловнаНовиниУ Великій Британії хочуть запровадити 4-денний робочий тиждень

У Великій Британії хочуть запровадити 4-денний робочий тиждень

Этот материал также доступен на русском языке
У Великій Британії стартує експеримент із кількістю робочих днів у тижні. Так, у Лондоні вирішили перевірити, наскільки буде ефективним робочий тиждень, що складається всього з 4 днів. Участь у пілотному проекті візьмуть 30 компаній.

Про це повідомляє Bloomberg .

Почнеться експеримент у червні та триватиме 6 місяців. Співробітники трьох десятків компаній працюватимуть 32 години на тиждень за ту саму зарплату, яку вони отримували за 40-годинний тиждень.

“Перехід на чотириденний тиждень був би безпрограшним для компаній. Дослідження показали, що продуктивність підвищується разом із відповідним зростанням добробуту працівників”, – заявив Джо Райл, директор кампанії “Чотириденний тиждень” у Великій Британії.

За словами Райла, аналогічні програми мають розпочатися у США та Ірландії, а ще більше заплановано у Канаді, Австралії та Новій Зеландії.

Поки у світі лише проводять експерименти з балансуванням між роботою та відпочинком, то Об’єднані Арабські Емірати стали першими, хто офіційно запровадив національний робочий тиждень, тривалістю чотири з половиною дні.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні