Новини

ВООЗ і “Пфайзер” пророкують швидкий кінець пандемії

Генеральний директор американської фармацевтичної компанії Pfizer Альберт Бурла прогнозує, що вже навесні 2022 року світ повернеться до нормального життя. Це станеться завдяки вакцинам та іншим препаратам від COVID-19.

Таку заяву глава компанії зробив в інтерв’ю La Repubblica. Водночас, Бурла сказав, що ще кілька років доведеться жити з вірусом, який складно викорінити.

“Питання не в тому, чи зникне вірус, а в тому, чи зможемо ми повернутися до нормального життя. Я думаю, ми зможемо зробити це вже цієї весни завдяки наявним у нашому розпорядженні засобам: тестам, вакцинам та першим лікам, які можна приймати вдома “, – Сказав гендиректор Pfizer.

Він зазначив, що людям із групи ризики можна буде призначати Paxlovid, який, наприклад, у Франції до кінця січня надійде у продаж. Це дозволить уникнути завантаженості лікарень.

Спеціальний представник Всесвітньої організації охорони здоров’я по боротьбі з COVID-19 Девід Набарро також говорить про “світло наприкінці тунелю”: “Щонайменше ще три місяці будуть складними через спалах варіанта “Омікрон”, проте кінець цього вже в полі зору”.

На його думку, окрім “Омікрону”, очікуються нові варіанти вірусу, який продовжує розвиватися.

“Зовсім очевидно, що в жодній країні, тим більше у бідних, немає серйозних обмежень. Людям просто потрібно продовжувати працювати, тому зараз політики мають дуже важкий вибір. Принаймні найближчі три місяці буде складно”, – зазначив Набарро.

За існуючого стану речей голова Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Аданом Гебрейєсус вважає, що пандемія коронавірусу має завершитися в 2022 році.

 

Новое на сайте

  • Новини

Це підживлення з підручних засобів просто творить дива: огірки втомитеся збирати

Отримати рекордний урожай огірків можна не тільки, застосовуючи дорогі добрива. Хороший результат дає звичайнісінький настій…

19/05/2024 22:56
  • Новини

Погода в Україні на понеділок, 20 травня: не обійдеться без погодних неприємностей

В Україні 20 травня у деяких регіонах очікується сильна хмарність. Завтра більше хмар – у…

19/05/2024 21:59
  • Новини

Магнітні бурі на понеділок, 20 травня

Чи треба очікувати цього дня геомагнітних хвилювань?

19/05/2024 20:55
  • Новини

Гороскоп на тиждень з 20 по 26 травня

У цей період зірки рекомендують подумати про цілі, які давно хотіли реалізувати. На обрії новий…

19/05/2024 19:42
  • Статті

Яка гімнастика допоможе при захворюваннях серцево-судинної системи

Систематичні заняття лікувальною гімнастикою за спеціальною методикою для людей похилого віку допоможуть зберегти здоров'я серця,…

19/05/2024 18:46
  • Статті

Від Воскресіння до Вознесіння – як провести 40 днів: що можна, а що не слід робити у цей період

Світле Христове Воскресіння – настільки значуща подія, що святкується сорок днів поспіль. Саме стільки Спаситель…

19/05/2024 17:48