Середа, 1 Травня, 2024
ГоловнаДачаУкраїнські поля окуповує небезпечний шкідник, який вже виявлений у багатьох областях

Українські поля окуповує небезпечний шкідник, який вже виявлений у багатьох областях

Этот материал также доступен на русском языке
Однією з найбільших проблем у вирощуванні кукурудзи у 2021 році стала діабротика (західний кукурудзяний жук). Шкідника все частіше виявляють у різних регіонах України.

Про це розповів директор із сільськогосподарського виробництва НІБУЛОН Костянтин Хмельницький, повідомляє AgroTimes.

За його словами, проблема була у західних філіях агрохолдингу.

– Після виявлення шкідника на окремих ділянках ми змушені були вносити зміни до структури посівів. Тому зі шкідником боремося переважно сівозміною. Але тенденція поширення діабротики є загрозливою – шкідника вже можна побачити на півдні Вінницької області та в Житомирській області, – зазначив Костянтин Хмельницький.

Зіткнулися із цією проблемою і у фермерському господарстві «Оазис» Миколаївської області. Тому сільгосппідприємство навіть внесли до карантинної зони.

– Щоправда, ми жодних інсектицидів не застосовували. Як і фунгіциди. Працювали лише гербіцидом Лаудіса, – розповів керівник ФГ «Оазис» Василь Бражкевич.

Карантинний режим через діабротику у 2021 році запроваджували також у Закарпатській, Івано-Франківській, Тернопільській та Кіровоградській областях.

Як відомо, поширення діабротики виникає через вирощування кукурудзи в монокультурі та недбалий захист посівів.

Одним з найбільш ефективних способів запобігти поширенню шкідника є сівозміна.

Західний кукурудзяний жук з’явився на території України у Закарпатській області ще у 2001 році. На сьогоднішній день шкідник помічений у всіх зонах вирощування кукурудзи, тобто на всій території держави.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні