П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниОбираємо відпочинок та лікування: чому угорські курорти вважаються найкращими в Європі

Обираємо відпочинок та лікування: чому угорські курорти вважаються найкращими в Європі

Этот материал также доступен на русском языке
Угорщина має величезні запаси мінеральних вод. Кількість джерел – понад 1200, і це 5-е місце у світі. Саме тому у країні багато бальнеологічних курортів

Унікальною особливістю Угорщини є те, що вона розташована на підземному морі, джерелі термальних і мінеральних вод, що пробиваються на поверхню.

Будапешт – столиця Угорщини, але місто удостоєне честі називатися «Столицею термальних курортів». Курорти там заслуговують на особливу увагу, бо вони справді вражають.

Природна цілюща вода використовується у восьми санаторіях, які називаються просто ванни. Будинки деяких ванних кімнат є пам’ятками архітектури, від вишуканості яких захоплює дух. Гості почуваються справжніми королівськими особами.

Лазня Геллерт у Будапешті

Купальня Геллерт – стандарт стародавньої лазні. Будівля збудована у 1917 році у стилі модерн, а зсередини виглядає як розкішний палац. У купальні 13 басейнів, 10 із яких криті. Мінеральне джерело, яке б’є з гори Геллерт, за легендою, було виявлено ченцем-самітником, який жив у печері на горі в давнину.

Лазні Рудаш, Будапешт

Лазні Рудаш були побудовані турками, і будівництво почалося 1550 року. Десятиметровий купол, що підтримується вісьмома колонами, виконаний в стилі Османа. Під куполом знаходиться восьмикутний басейн — дуже важливий символ тієї епохи.

Термальний палац Сечені, Будапешт

Купальня Сечені виглядає просто чудово і є найбільшою купальною в Європі.

Крім купалень Будапешта, в Угорщині є не менше десятка інших термальних джерел. Всі вони гідні відвідування, але є один, який перевершує всі інші з пишності та враження.

Озеро Хевіз

Озеро Хевіз – мрія для тих, хто хоче сховатись від суєти, а головне – серйозно поправити здоров’я. Хевіз виглядає як акуратне європейське місто з милими вуличками, затишними кафе, але головне — чудова інфраструктура для лікування з усім необхідним для спа.

Озеро Хевіз має вулканічне походження, його живлять одне мінеральне і два термальні джерела, які б’ють на глибині 38 метрів. Незважаючи на невеликі розміри озера та значну кількість туристів, вода у ньому завжди чиста, повний цикл оновлення води становить 72 години.

Приймати природні ванни в озері можна цілий рік. Влітку температура води 33-35 градусів, взимку не опускається нижче за 23 градуси. Термальні джерела насичені вуглекислим газом, сірою, невеликою кількістю радону та багатьма мінералами. Густа пара, що висить над озером, теж дуже цілюща.

У воді можна перебувати від 20 хвилин до півтори години згідно стану здоров’я, так як її склад дуже насичений і дуже впливає на організм. Найчастіше рекомендується при захворюваннях опорно-рухового апарату. Ще один важливий факт – в озері мешкає унікальна бактерія, що покращує стан хрящової тканини.

Мінеральну воду можна пити, вона проходитьланцюжок очисних споруд, але на відміну від відомих питних курортів Європи (Карлови Вари, Рогашка Слатіна), вона більш слабко впливає на травний тракт. Основним призначенням залишається лікування захворювань опорно-рухового апарату. У цьому плані Хевіз вважається найкращим курортом Європи.

Курорт на озері Хевіз

Наприкінці 17 століття графи з роду Феститич збудували на озері Хевіз державну лікарню. Сьогодні це клініка ревматології «Св. Андрос». Основна лікувальна процедура – ​​купання в озері, яке набагато ефективніше за всі процедури в сусідніх санаторіях разом узятих.

Санаторії Хевізу пропонують повний спектр лікувальних та санаторно-курортних процедур, які не поступаються найкращим санаторіям. Наприклад, високоактивний мул з дна озера, вуглекислі ванни, лікувальні масажі та гімнастика та багато інших процедур.

Однак краще вирушити на саме озеро.

EUROPA FIT 4* ГОТЕЛЬ на озері Хевіз

На цей курорт їдуть люди з усієї Європи для післяопераційного відновлення, травм, лікування нервів та гінекологічних захворювань. Лікувальна дія води дуже сильна, тому потрібні медичні показання, тобто сюди не приходять лише для того, щоб розслабитися та омолодитися.

Всі відвідувачі повинні пройти медичний огляд, на основі якого можна побачити історію хвороби пацієнта, знімки та все, що пацієнт приніс із собою. Далі призначається індивідуальний план лікування.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні