Середа, 9 Жовтня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЛимон: чому потрібно вживати разом із шкіркою?

Лимон: чому потрібно вживати разом із шкіркою?

Этот материал также доступен на русском языке
Лимон: ніколи не зрізайте шкірку під тим приводом, що вона дає гіркуватість.

Лимон: чому не можна зрізати шкірку?

Відповідає лікар Вікторія Савицька:

Найбільше цінних речовин міститься у шкірці плодів. Тому її обов’язково потрібно використовувати у їжу.

До речі, лимон не можна класти в заварений окропом чай. Під впливом високих температур вітамін С руйнується, тому краще кинути лимон у теплий напій перед тим, як збираєтеся його пити, а щоб чай набрався кислинки, просто видавіть лимон і потім покладіть в кухоль.

Не варто також викидати шкірку мандаринів та апельсинів – краще заварюйте її у чаї для аромату, але, знову ж таки, пам’ятайте, що заливати її окропом не можна. Найкраще настояти такий напій у термосі протягом 5-6 годин.

ВАЖЛИВО! Будь-які цитрусові слід добре промивати теплою водою перед використанням.

Читайте також: Селекціонерам вдалося створити лимони з рожевою м’якоттю

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні