П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНове в законодавствіРинок таксі в Україні виведуть із тіні: що нардепи приготували для таксистів?

Ринок таксі в Україні виведуть із тіні: що нардепи приготували для таксистів?

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні хочуть вивести ринок таксі із тіні. Кожен водій має встановити програмний РРО. Фіскалізація таксі стане останньою податковою реформою такого роду.

У Верховній Раді розробили законопроєкт щодо запровадження обов’язкових реєстраторів розрахункових операцій (РРО/ПРРО) для українських таксистів. Документ перебуває на стадії погодження з Міністерством інфраструктури та має бути зареєстрований у парламенті у січні. Про це в інтерв’ю “Українським новинам” повідомив голова податкового комітету Ради Данило Гетьманцев.

Я вірив, що законопроєкт буде внесений восени, не вийшло. Думаю, що вже у січні ми його побачимо. Я досить жорстко вимагаю, щоби він з’явився, – заявив нардеп.

За словами Данила Гетьманцева, це буде остання галузь, яку мають намір фіскалізувати – мінімальну програму в цьому напрямку вже виконано.

Ми ухвалили закони, які запровадили РРО, антиофшорний закон, податок на Google, реформа податкової відповідальності – №1210, податковий закон №5600, ми прибрали всі корупційні пільги. Усе. Ми повинні поставити крапку або крапку з комою на кілька років, – сказав Гетьманцев.

Вперше інформація про касові апарати для таксистів з’явилася ще у серпні 2021 року. Тоді Гетьманцев розповів, що відбуваються робочі групи.

– Ми повинні зобов’язати кожного таксиста мати програмний РРО, який не важко встановити на телефон. Це може бути індивідуальна зайнятість чи робота зі службами таксі, – говорив депутат.

При цьому реєстрація та ведення РРО у цій сфері мають бути максимально простими, наприклад, через “Дію”.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як безкоштовно з’їздити до лікарні на таксі.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні