Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЕксперти озвучили причини високих цін на курячі яйця та розповіли, чого чекати...

Експерти озвучили причини високих цін на курячі яйця та розповіли, чого чекати у 2022 році

Этот материал также доступен на русском языке
Перед Новим роком ціни на яйця почали стрімко зростати, і сьогодні вартість однієї упаковки з 10 яєць становить 45 грн. Це при тому, що у Польщі курячі яйця можна купити по 28 грн., а в Іспанії – по 34 грн. за десяток.

Виробники запевняють, що у 2022 році цей продукт у ціні точно не знизиться.

Зростання цін на яйця спровокували тарифи на комуналку

За словами відомого в Україні економічного експерта Олега Пендзіна, зростання цінників на курячі яйця спровокувало підвищення тарифів на енергоносії, подорожчання зернових, зростання податків і мінімальної зарплати.

– І до нового року, і після нового року ціна на яйця дуже висока. Це насамперед обумовлено фактичними витратами на виробництво цієї продукції, – наголосив економіст.

Уряд має стабілізувати ціни на газ

За словами експерта, в ситуацію має втрутитись уряд. Якщо ціни на газ для промислового птахівництва не будуть стабілізовані, ціни на продукцію, включаючи яйця, знову зростуть.

Асоціація птахівників України наприкінці 2021 року звернулася до уряду країни із проханням про допомогу у критичній ситуації шляхом дотацій.

– Птахівництво є одним із найбільших споживачів газу. За рік газ зріс у 12 разів. Ми є учасниками цього звернення. Поки що цей механізм не запущений, підготовка відбувається на рівні документів. Але ми сподіваємось, що уряд буде здатний хоча б на три-чотири місяці запустити механізм, – розповів виконавчий директор Асоціації птахівників Сергій Карпенко.

Якщо все ж таки уряд втрутиться в ситуацію, то зниження цін на курячі яйця можна чекати з лютого 2022 року.

Читайте також:

Джерело: biz.today.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні