П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаДачаНа Херсонщині виготовляють крафтове варення з незвичайних продуктів

На Херсонщині виготовляють крафтове варення з незвичайних продуктів

Этот материал также доступен на русском языке
Олеся Маркітан із Херсонської області створила колекцію крафтового варення та присвятила її 20-річчю фільму про Гаррі Поттера.

Створювати крафтове варення Олеся Маркітан почала давно, коли ще працювала журналісткою, а ідея виготовити варення для кожного з факультетів школи чаклунства Гоґвортсу виникла завдяки синові.

– Гаррі – це улюблений герой дитинства мого сина. У нього на поличці досі стоїть повне зібрання пригод хлопчика-чарівника. Тому коли я думала, які подарунки зробити на Новий рік, насамперед згадала Гаррі. До того ж, зараз 20-річчя Поттеріани, тому перший подарунок, який я зварила – це був Гаррі Поттер, – каже жінка.

Кухня-майстерня Олесі налічує десятки видів варення та соусів, жінка багато експериментує та використовує нетрадиційні інгредієнти.

– Останнє, що я встигла зашліфувати перед новим роком – це селера. У мене є селера, відварена у вигляді варення і є у вигляді соусу. І те, й інше смачно. І ніколи не скажеш, що це один овоч, – каже Олеся Маркітан.

Олеся розповідає, що серйозно зайнятися створенням варення та змінити професію наважилася під час пандемії.

– 10 років – це час, коли я свідомо почала збирати рецептуру. У мене сьогодні понад 250 рецептів варення, які є у моїй колекції. Хоча варити почала ще раніше. А в пандемію все так склалося, я вирішила змінити професію, остаточно піти з журналістики і почала думати, чим мені зайнятися. А оскільки у мене зібралася критична маса банок, я вирішила зайнятися солодкими заготовками – розповіла Олеся Маркітан.

Своє варення Олеся називає казковим не лише через авторські рецепти, у кожної баночки свій колір. Гарбуз – це оранжевий колір. Зелений – це ківі-яблуко, вишня – червоний. Також є колекції, присвячені казкам, а до варення у співавторстві із друзями жінка записує аудіоказки.

Читайте також:

Джерело: agrotrend.com.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні