П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яНазваний симптом COVID-19, який може вказувати на тяжкий перебіг

Названий симптом COVID-19, який може вказувати на тяжкий перебіг

Этот материал также доступен на русском языке
З появою цього симптому коронавірусу необхідна термінова госпіталізація.

У коронавірусу можуть бути різні симптоми, але є ті, при появі яких не можна зволікати з госпіталізацією. Одним із них є посиніння шкіри. Про це заявив вірусолог, молекулярний біолог Максим Скулачов.

За його словами, порушення оксигенації крові, роботи легенів та їх набряк — частий ознака коронавірусу. Таке явище спостерігається при тяжкому перебігу захворювання.

Фахівець уточнив, що ціаноз (синюшне забарвлення шкіри та слизових оболонок) можна передбачити за допомогою пульсоксиметра.

«Коли оксигенація падає нижче за певний рівень, терміново звертатися до медиків і не доводити до ціанозу», — підкреслив вірусолог.

За такого стану людині необхідна негайна госпіталізація. Пацієнта можна врятувати за допомогою кисню, штучної вентиляції легенів та ліків. Інакше він помре.

Посиніння шкіри у хворих на COVID-19 підтвердив і гендиректор компанії «Клінікал Екселанс Груп», імунолог, кандидат медичних наук Микола Крючков.

Він зазначив, що у пацієнтів, хворих на коронавірус може спостерігатися збліднення або посиніння носогубного трикутника. Іноді ціаноз може поширюватись по всьому тілу.

Читайте також:

Джерело: sud.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні