Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниГречка побила новий рекорд за ціною

Гречка побила новий рекорд за ціною

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні рекордно подорожчав цінний дієтичний і улюблений продукт - гречка.

За місяць вартість гречки в Україні зросла більш ніж на 8 гривень.

З початком нового року почав стрімко зростати цінник на найпопулярнішу серед українців гречку. Ще на початку грудня вартість продукту не сягала 45 гривень, а вже зараз ціна перевалила за 50 гривень за кілограм. Про це повідомляє видання AgroTrend.

У матеріалі зазначається, що станом на 2 січня 2022 року ціна за один кілограм гречки склала 50,90 гривень за кілограм, що на 8,22 гривні більше, ніж у грудні. Таким чином, за місяць вартість збільшилась на 6,01%.

На сьогодні найдорожча гречка – на львівському оптовому ринку “Шувар”. За інформацією видання, там один кілограм продукту коштуватиме покупцеві більш ніж 65 гривень. На “Столичному” ринку у Києві вартість гречки набагато нижча — 38,60 гривні за кілограм.

Якщо говорити про супермаркети, то за даними сайту “Мінфін”, у “Новусі” та “Метро” гречку можна придбати по 45,20 гривні, в “Ашані” – по 54,30, а у “Варусі” кілограм обійдеться в 58, 90 гривень.

До речі, експерти “Мінфіну” зазначають, що сьогоднішня середня вартість гречки в Україні є рекордною серед тих, щоби були в попередні роки.

Джерело: Comments.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні