П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаЗдоров'яТим, кому за 40: як зберегти здоров'я

Тим, кому за 40: як зберегти здоров’я

Этот материал также доступен на русском языке
Що потрібно робити людям після 40 років для збереження здоров'я.

Лікарі розповіли, що треба і що, навпаки, не рекомендується робити людям після 40 років.

Для збереження здоров’я фахівці сформулювали кілька порад.

Робити вправи для тренування мозку

Вправи для мозку утворюють нові нейронні зв’язки. До таких вправ можна віднести вивчення мови, нові види спорту або будувати зовсім інші маршрути на роботу. При складних вправах відбувається розширення нервових шляхів, оскільки це потребує цілеспрямованих зусиль.

Працювати над своєю поставою

Біль у спині часто провокує погана постава та слабкі м’язи живота. Їх потрібно зміцнювати для полегшення хворобливих відчуттів та запобігання загостренню.

Бути обережним із швидким стартом програми тренування

Фізичні навантаження для людей, які не займаються спортом, можуть супроводжуватись травмами. Рекомендується дотримуватися правил безпеки. Попередження травм дозволяє тренуватись дуже довго.

Чому дуже важливо відмовитися від куріння

Куріння негативно впливає на загальне здоров’я. Нирки та сечовий міхур не призначені для подібного навантаження. Це може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям.

Увага до артеріального тиску

Лікар Рамін рекомендується не забувати про періодичний вимір АТ. Якщо його не контролювати, це призведе до ниркової недостатності.

Контроль ваги

Надмірна вага негативно впливає на здоров’я. А ожиріння здатне спровокувати безліч видів раку, зокрема рак сечового міхура та нирок.

Нормалізація сну

Рекомендується спати щонайменше 7 годин на добу для нормального самопочуття. Завдяки цьому є шанс запобігти розвитку серцево-судинних захворювань, ожиріння, діабету та депресії.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні