Середа, 19 Січня, 2022
ГоловнаДомашня енциклопедіяКартопля, запечена у вершках із сиром

Картопля, запечена у вершках із сиром

Этот материал также доступен на русском языке
Картопля готується у кожній сім'ї досить часто.

Замість звичайної відвареної або смаженої картоплі пропонуємо вам такий же нескладний рецепт, але оригінальніший і не приїли.

Цей простий у приготуванні гарнір підійде і до м’яса, і риби.

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі
  • 2 ст. слив. олії
  • 200 г твердого сиру
  • 400 мл вершків
  • перець, сіль – за смаком
  • мускатний горіх – за смаком

Приготування:

  • Картоплю миємо, очищаємо і нарізаємо тонкими кружальцями. У форму для випікання викладаємо картоплю шарами, посипаючи кожен шар сіллю, перцем та мускатним горіхом.
  • Заливаємо все вершками, викладаємо олію невеликими шматочками на всю поверхню.
  • Сир натираємо на великій тертці, посипаємо ним все блюдо і відправляємо лист в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину 15 хвилин.
  • Для того, щоб перевірити, чи готова страва чи ні – проткніть картоплю вилкою. Якщо він м’який – гарнір готовий, якщо хрумтить – залиште в духовці і перевірте через 15 хвилин.

Готову картоплю прикрасити кропом або петрушкою.

Нове на сайті