Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЯк жити довше: 4 головні звички довгожителів

Як жити довше: 4 головні звички довгожителів

Этот материал также доступен на русском языке
Як жити довше? За даними Національного інституту старіння (США), головна звичка - фізична активність.

Фахівці зі США назвали чотири ключові звички, які не лише підвищують шанси стати довгожителем, а й сприяють здоровому старінню.

Як жити довше: фізична активність

Вчені констатують, що регулярні заняття спортом та фізичні вправи знижують ризик захворювань та інвалідності, які часто виникають із віком.

  • Вправи на рівновагу допомагають запобігти падінням, які є основною причиною інвалідності у похилому віці.
  • Силові вправи допомагають наростити м’язи, знижують ризик остеопорозу.
  • Вправи на розтяжку корисні для збереження гнучкості тіла.

Крім тренувань, дуже корисна повсякденна діяльність, що змушує людину бути рухливою.

«Повсякденні заняття – наприклад, прогулянки, робота в саду, підйом сходами замість ліфта – можуть суттєво вплинути на ваше здоров’я у довгостроковій перспективі», – зазначають дослідники.

Збереження здорової ваги

Звичка підтримувати себе у належній формі захищає від ожиріння, яке є пусковим механізмом хвороб, що вкорочує життя. Люди з ожирінням наражаються на більший ризик розвитку діабету 2 типу, гіпертонії, серцевих захворювань, інсульту, деяких видів раку.

Їжа з низьким глікемічним індексом

Їжа грає важливу роль у старінні людей. Встановлено, що довгожителі активно вживають злаки з високим вмістом клітковини, нежирні молочні продукти, фрукти та овочі, бобові. Дані продукти зазвичай мають низький глікемічний індекс, що допомагає приборкати надмірний апетит, стабілізує рівень цукру в крові.

«Поживні речовини, які отримують при правильному харчуванні, допомагають зберегти м’язи, кістки, органи та інші частини тіла сильними протягом усього життя», – стверджують експерти.

Як жити довше: заняття до душі.

До списку ключових навичок довголіття вчені також внесли «пристрасть до занять, які подобаються, приносять приємні емоції, психологічний комфорт». У довгожителів майже завжди є хобі.

Читайте також: В каком месяце рождаются долгожители?

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні